Despre folii

Foliile care se aplică pe geamurile autoturismelor au o constructie speciala, dezvoltata astfel incat sa satisfaca atat conditiile de siguranta in trafic cat si pe cele de eficienta in exploatare. Din punct de vedere structural se disting urmatoarele straturi:

Stratul rezistent la abraziune

Stratul rezistent la abraziune are scopul de a permite aplicarea foliei pe geam si curatarea/intretinerea ei fara a fi zgariata. Mai mult, stratul confera foliei in exploatare un plus de rezistenta la actiunea diversilor agenti abrazivi.

Stratul de bariera impotriva razelor UV

Acest strat are o importanta deosebita in exploatarea si longevitatea foliei. Cele doua contributii majore ale stratului de protectie impotriva razelor UV sunt:

  • reducerea efectului de decolorare si imbatranire a tuturor materialelor din interiorul masinii, care sunt protejate de folie.
  • protectia straturilor urmatoare de folie si adeziv impotriva procesului de imbatranire accelerata datorat razelor UV (folia se protejeaza singura de imbatranire si decolorare!).

Filmul din polister colorat

Acesta este stratul activ din punct de vedere al culorii. Principalele sale calitati sunt legate de lipsa reflexiei razelor luminoase, claritatea perfecta, fara distorsionarea imaginii, omogenitatea culorii.

Adezivul preso-activ

O calitate inferioara a adezivului ar avea drept urmari:

  • un aspect laptop sau mat.
  • modificarea contururilor imaginilor.
  • indepartare dificila a foliei in vederea inlocuirii
  • insatisfactia clientilor

Stratul solubil de protectie a adezivului

Acest strat permite protejarea si conservarea calitatilor deosebite ale adezivului pana la punerea in lucru a foliei, precum si imbunatatirea considerabila a lucrabilitatii acesteia. Stratul solubil de protectie are capacitatea de a permite personalului aplicator sa atinga stratul de adeziv, fara riscul de a amprenta folia pentru totdeauna, sa utilizeze o cantitate suplimentara de apa pe durata aplicarii si implicit o pozitionare mai usoara a foliei pe geam si sa inlature eventualele urme de praf, chiar si dupa pozitionarea primara a foliei pe geam.

Liner-ul din poliester

Liner-ul din poliester are menirea de a proteja, pe perioada transportului si a stocarii, toate celelalte straturi active ale foliei. Toate foliile auto sunt dotate cu cel mai puternic şi durabil strat de anti-zgâriere din industrie, astfel evitând zgârierea acestora prin multiplele mişcări ale geamurilor culisante. Mai departe, toate foliile noastre sunt dotate cu un strat absorbant de raze UV care filtrează 99,9 % din raze, astfel reducând semnificativ pericolul decolorării interiorului maşinii sau apariţia bolilor dermatologice provocate de razele UV prin geamuri.